Karácsonykor keletkezett halálos lakástűz Miskolcon

Megosztás

Egy idős férfi vesztette életét a karácsony másodnapján keletkezett lakástűzben Miskolcon. A tűz Martinkertvárosban, egy Kapos utcai házban keletkezett. A 80 négyzetméteres családi ház egyik szobájában keletkezett a tűz, amelyet valószínűleg a sparhelt okozhatott.

Mint arról mi is beszámoltunk, Karácsony másodnapján negyed tíz magasságában találták meg a lakásban a kialudt tűz nyomait és a férfi holttestét. A tűzoltók beavatkozására nem volt szükség, mert a feltételezhetően a sparheltből egy kipattanó szikra által okozott tűz magától bealudt.

A tűz egy 3 négyzetméteres területet érintett a lakásban, amelyben érintett volt egy heverő is, ami teljesen elégett. A pontos részletek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

Az idős férfi lakásában nem volt füstérzékelő, pedig a hasonló tragikus esetek túlnyomó többsége megelőzhető lenne egy ilyen eszköz segítségével.

A férfi szomszédai és barátai arról számoltak be a megyei hírportálnak, hogy a sparhelt, amivel fűtött rettenetesen rossz állapotban volt és már évekkel ezelőtt javasolták neki, hogy cserélje ki, de a férfi sajnos ragaszkodott az öreg sparhelthez.

A áldozat öccse elmondta, hogy szerinte fivére valószínűleg reggel gyújtott be. Mire ő a házhoz ért, már füst ömlött mindenhonnan. Annyira, hogy öt centit sem lehetett látni odabent. Kinyitotta az ajtót és ablakot, hogy kereszthuzatot csináljon, ekkor látta meg, hogy a bátyja ott fekszik a heverő előtt holtan, valószínűleg füstmérgezést kapott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek